Alapvetés

A Retropol Kávéházban a rendszerváltás környéki és utáni Magyarország egyes érdekesnek vélt leleteit tárják az olvasók elé a szerzők.
Olvassa, nézze, hallgassa, szeresse!
Amennyiben Önnek is van bemutatható anyaga:
retropolkavehaz@gmail.com

Feedek

16-Kabaré békeidőben

2009.07.29. 09:17 | .Iván | 2 komment

A rendszerváltás előtt a mai helyzethez képest elképzelhetetlenül egységes volt a társadalom élményészlete. Nem voltak óriási jövedelmi és vagyoni különbségek, a társadalom döntő többsége ugyanazokat a mintázatokat élte át, amikor annak volt az ideje. Legyen szó a boltok kínálatáról, az iskolai életről, az orvosi ellátásról, az autózásról, a sorkatonaságról, a viccekről,az esti filmről, vagy éppen a szilveszteri rádiókabaréról.

Mivel az 1990 környéki évek közhangulatát, a rendszerváltás dinamikáját kiválóan idézik vissza az adott időszakból származó rádiókabaré felvételek, a Retropol blogon ezekből is szerepelni fog egy csokorra való.

Elsőként az 1986-os szilveszteri adás egyik jelenete, amiben történetesen semmi politika nincsen (na jó, egy egészen kicsi, alig észrevehető).

Mivel nem tudom, hogy ezeknek a felvételeknek mi újság a szerzői jogi hátterével, mindig megpróbálom majd megtalálni a tecsőn éppen azt a felvételt, amit be szeretnék mutatni. Jaj, nagyon izgulok, hogy sikerül-e.

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retropol.blog.hu/api/trackback/id/tr61273415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gavrilo.777 2009.08.21. 17:22:32

De mégis, hol van benne az a csipetnyi politika? :)

g

.Iván · http://retropol.blog.hu 2009.08.21. 17:29:04

3:57-től, a feljelentéses-kulákos dolog. Ez akkoriban már politikának számított, a témaválasztás miatt. :)

.Iván
süti beállítások módosítása